Olin tässä vähän aikaa sitten kipeä ja tuli selailtua Netflixiä vähän enemmän ja rupesin katsomaan sarjaa The ghost bride. Ihmettelin kuinka tämä päähenkilön nimi Pan Li Lan tuntuu jotenkin tutulta ja samoin alkuasetelma. Innoissani tarkistin googlella että onko sarja tehty lukemastani kirjasta ja olihan se! Kirja ja sarja molemmat tapahtuvat Malesiassa 1800-luvulla malesiankiinalaisten yhteisössä. Kirjailija Yangsze Choo on itse malesiankiinalainen, vaikka asuukin nykyään Yhdysvalloissa ja kirjoittaa englanniksi.

Kirjassa The ghost bride on sellaista goottilaisen romaanin kutkuttavaa pinnan alla kytevää eroottista romanttista virettä yhdistettynä unenomaiseen kauhuun. Suurin odotuksin aloin katsomaan sarjaa. Mutta ah ja voih! Miten petyinkään! Sarjassa on kyllä upeasti visuaalisesti toteutettua kauhua, mutta juonta on yksinkertaistettu ja hahmoja latistettu. Enkä voi sanoa että sarjassa on eroottista tai romanttista viritystä lainkaan.

Kirjan Ghost Bride kansiJos et ole lukenut kirjaa niin Netflixin sarja on ihan viihdyttävä, mutta kirja on niin paljon enemmän tässä tapauksessa. Eli katso ensin sarja, sitten lue kirja. Tai no, lue vain kirja!

Helmet-kirjastossa tarjolla myös e-kirjana.

Meerit Heiskanen

Lapsuus Diana Wynne Jones, nuoruus Ursula Le Guin, aikuisuus Ann Leckie, vanhuus vielä kysymysmerkki. Tällä hetkellä vaikutan Tapiolan kirjaston aikuistenosastolla ja Kibecon coniteassa.

Kirjoita kommentti