Avaruudessa vihertää -tapahtuma 26.3.2012

artikkelikuva

Se on jo tapahtumana Facebookissa. Se löytyy myös Espoon kaupunginkirjaston kotisivuilta. Ainut mitä puuttuu on maininta täällä blogissa!

Järjestämme Earth hour -viikon alkajaisiksi paneelikeskustelun aiheesta Luonto ja tieteiskirjallisuus. Paneelikeskustelussa mukana ovat kirjailija ja kääntäjä J. Pekka Mäkelä sekä kriitikko, toimittaja ja kirjailija Vesa Sisättö. Kirjaston edustajina ovat mukana kirjastonhoitaja Ulla Lehtinen sekä allekirjoittanut (Sini Neuvonen).

Tieteiskirjallisuuden ajatellaan käsittelevän vain tiedettä ja tekniikkaa. Ihmisen suhde luontoon on kuitenkin olennainen osa tieteiskirjallisuutta. Yhteiskunnallisesti suuntautuneessa tieteiskirjallisuudessa on monia tarinoita siitä, kuinka ihminen on vaikuttanut ympäröivään luontoon, luoden uutta tai tuhoten sitä teknisen kehityksen tieltä, ja mitä sitten tapahtuikaan. Ekokatastrofit luovat usein dystopioiden ankeat maailmankuvat, joissa ruoka ei riitä, maaperä on myrkyllistä tai mutaatiot ovat muokanneet maiseman ja eläinkunnan meille tuntemattomaksi. Valoisemmissa visioissa olemme ratkaisseet energiaongelmat ja saavuttaneet harmonian universumin kanssa.

Mutta näistä teemoista siis lisää Sellon kirjaston aulassa (Leppävaarankatu 9, Espoo) maanantaina 26.3. klo 18. Tervetuloa!

Asiasanat:

Sini Neuvonen

Ibbotson, Cooper, Le Guin, Tolkien, satukokoelmat – suosikkikirjani olivat fantasiaa jo ennen kuin genreistä mitään tiesin. Aineistovalintaa tekevänä koetan pysyä mukana sekä fantasian että scifin uutuuksissa. Hyviä kirjoja on enemmän kuin aikaa lukea.

Kirjoita kommentti