Kesä. Ei kiireellisiä palavereja, ei koulutuksia. Sähköposteihin saa ”lomalla, palaan joskus” -vastauksia. Ei ole kiireellisiä deadlineja painamassa niskaan. Lomailla ennätin itsekin jo kaksi viikkoa, josta toisen käytin kierrellen Skotlantia. Kävin mm. Elephant House -kahvilassa, jossa J. K. Rowling kirjoitti ensimmäisiä Harry Potter -kirjoja ja höyryjunamatkalla SILLÄ JUNALLA, jolla Harry meni Tylypahkaan. Matkan varrella oli se akvedukti, jonka yllä Ron ja Harry lensivät. Ylämaiden maisemat olivat upeita ja aiheuttivat halun palata sinne vielä joku päivä. Nollasi pään todella mukavasti, joten ei haitannut, vaikkei loma pidempi ollutkaan. Ja näin sadesäällä on ihan kiva olla töissä 😛 Loman loppu on sitten elokuussa, joten hyvä jos helteitä säästyy sinne!

Luetteloimaan olen ennättänyt tästä johtuen varsin paljon, erittäin kiinnostavilta vaikuttivat mm. populaarikulttuuria ja filosofiaa käsittelevät Game of thrones and philosophy ja True blood and philosophy. Game of thrones-kirja näytti perustuvan kirjasarjaan, joten vain tv-sarjaa katsoneille siinä saattaa olla pahojakin juonipaljastuksia. True blood taas näytti olevan lähinnä tv-sarjan ensimmäisestä kaudesta. Monia asiakastoiveita on myös saatu ulos, englanninkielisten lista on varsin pitkä.

Finncon lähestyy, tuskin maltan odottaa. Luen parhaillaan eARC-kopiota Lois McMaster Bujoldin Captain Vorpatril’s Alliance -kirjasta. Idiootti-Ivan on vihdoinkin saanut oman kirjansa 🙂 Virallinen versio ilmestyy marraskuussa. Toisen Finncon-kunniavieraan, Liz Williamsin Inspector Chen -sarjan kirjoja saimme vihdoin, ei tosin valitettavasti ollut englanniksi osia 1 ja 3 saatavana, mutta onneksi ensimmäinen on nyt saatavana suomeksi ja kolmosta oli yksi kappale Vantaalla.

Finnconin jälkeen onkin Ropecon, ja Sellon kirjastossa on jälleen tarjolla ohjelmaa jo viikolla, mutta siitä lisää myöhemmin!

Asiasanat: ,

Sini Neuvonen

Ibbotson, Cooper, Le Guin, Tolkien, satukokoelmat – suosikkikirjani olivat fantasiaa jo ennen kuin genreistä mitään tiesin. Aineistovalintaa tekevänä koetan pysyä mukana sekä fantasian että scifin uutuuksissa. Hyviä kirjoja on enemmän kuin aikaa lukea.

Kirjoita kommentti