Pahoittelen, on ollut aivan mahdotonta pitää tätä viestitystä ajan tasalla. Minulla on ollut kaksi isoa hanketta huhti-toukokuussa: kirjaston intranetin uudistus (vaihdoimme SharePoint 2007 uudempaan 2010 versioon) ja uusi hankintajärjestelmä. Kesäkuun alussa uusi intra sitten otettiin käyttöön, ja kulmia on viilailtu sen jälkeenkin monesti, koska koko logiikka meni uusiksi. Jos kiinnostaa, niin aiemmin esim. jokaisella kirjastolla oli oma työtila, jonne dokumentit tallennettiin. Nyt kaikki tallennetaan samaan paikkaan, jossa niitä hallinnoidaan asiasanoilla ja näkymillä. Hankintajärjestelmä on sen sijaan edelleen työn alla. Otamme Espoossa käyttöön kirjastojärjestelmämme Millenniumin hankintapalikan, ja jos kaikki menee suunnitelmien mukaan, syksyllä kirjastoluettelossa on heti nähtävissä tilaamamme kirjat ja niihin voi jättää varauksia jo siinä vaiheessa. Ei siis tarvitse odottaa kirjan ilmestymistä, vaan heti tilauksemme lähdettyä voi hypätä varausjonoon. Joten jatkossa on seurattava tilannetta jo huomattavasti aiemmin 😀

Helmet.fi-sivukin meni kokonaan uusiksi. Toivottavasti tykkäätte. Ja jos ette, niin pelkkään aineistohakuun pääsee jatkossa osoitteessa luettelo.helmet.fi. Tästä muuten johtuu, etteivät vanhat linkit aiemmissa blogikirjoituksissa enää toimi. Meidänkin piti ottaa tämä vanha ulkonäkö takaisin, kunnes ennätämme kunnolla tutkia, miksi se uudempi ei esim. näyttänyt näiden viestien esikatseluita eivätkä linkit kommentteihin toimineet.

Toinen uusiksi menneistä jutuista oli kirjatoimittajasopimuksemme, joten tilaaminen on ollut hetken aikaa tauolla. Paljon ei nyt olekaan mitään erityisen mielenkiintoista tarjottu, joten varsinkin englanninkielisten tilaaminen on kohdistunut enemmän teiltä tulleisiin asiakastoiveisiin. Suomeksi kaikki isot kustantamot on nyt tehty, kun Liken listakin saatiin eilen auki. Alastair Reynoldsia ja Dan Simmonsia, ei siis mitään yllättävää. Taidan antaa Reynoldsille uuden mahdollisuuden Muistoissa sininen maa -kirjan myötä, sillä hänen avaruusoopperansa ovat olleet minulle liian teknisiä eikä niissä ole ollut kiinnostavia henkilöitä.

Englanninkielisissä luetteloiduissa on varsin paljon Haikasorun englanniksi käännättämää japanilaista scifiä (ja lisää on tulossa). Teimme siitä omin päin hankintaa, kun huomasimme, ettei niitä ole tarjottu meille. Vastapainoksi kaikelle sille brittiläiselle/amerikkalaiselle, jota kyllä löytyy pilvin pimein. Ja hei, se Lukjanenkokin on nyt saatavana suomeksi!

Nyt mä jään parin viikon lomalle! Lukemista on varattu reilusti, älkää peljätkö sen loppuvan. Nähdään heinäkuussa!

Sini Neuvonen

Ibbotson, Cooper, Le Guin, Tolkien, satukokoelmat – suosikkikirjani olivat fantasiaa jo ennen kuin genreistä mitään tiesin. Aineistovalintaa tekevänä koetan pysyä mukana sekä fantasian että scifin uutuuksissa. Hyviä kirjoja on enemmän kuin aikaa lukea.

Kirjoita kommentti