Marraskuun uutuudet ja toiveita tilattu

artikkelikuva

Ben Aaronovitchin kolmas kirja, Whispers under ground oli marraskuun uutuuslistalla, kuten myös toivottu Death’s excellent vacation, kokoelma loma-aiheisia novelleja Charlaine Harris ja Toni L.P. Kelner -duon toimittamana. Jatkoa on tulossa Sherrilyn Kenyonin Darkhunters-sarjaan (Guardian), Brandon Sandersonin Mistborn-sarjaan (Alloy of Law), Gregory Maguiren Oz-sarjaan (Out of Oz) ja Pierre Pevelin Cardinal’s Blades -sarjaan (Dragon Arcana).

Joulukuun pokkarilistalta otin Kalayna Pricen Grave Witch -kirjan, joka aloittaa uuden yliluonnollisen romantiikan sarjan. Sellon kirjastoon on erityisesti toivottu näitä Urban fantasy / Paranormal romance -kirjoja, joten saamansa pitää. Brandon Sandersonia oli tarjolla tälläkin listalla: yksittäinen (ainakin toistaiseksi) Warbreaker. Sarjaan kuulumattomia fantasiakirjoja on aina helpompi ostaa kuin sarjoja, joten tulossa on – tätä ei kovakantisena oltukaan hankittu.

Muilta tilauslistoilta löytyi Jo Andersonin Debris : The veiled worlds kiinnosti jo ihan kustantajansa, Angry Robotin takia – he ovat julkaisseet erittäin laadukasta kirjallisuutta, mm. Arthur C. Clarke -palkinnon voittaneen Beukesin Zoo cityn. Enkä aiemmin muistanut edes heidän kirjojaan listoilla nähneeni, joten jo senkin takia täytyi tilata. Zombie-tarinoita on tulossa kirjan Z : zombie stories myötä ja eroottista yliluonnollista rakkautta kirjassa Red velvet and absinthe. Yliluonnollista enkelirakkautta tarjoaa myös Heather Killough-Waldenin Lost Angel -sarja, jonka ensimmäinen osa Avenger’s angel vakuutti ikuisen rakkauden kaipuullaan. Sellon yliluonnollisiin rakkaustarinoihin oli pakko hankkia – ja siinä sivussa pariin muuhunkin kirjastoon, koska yhden kappaleen hankkiminen ei ole kovinkaan fiksua.

Toivelistalla olivat Lauran Bujoldit ja saman tien katsoin toisenkin Finncon 2012 kunniavieraan Liz Williamsin kirjat mukaan tilaukseen. Hyvissä ajoin kun olemme liikkeellä, ehkä minäkin ehdin lukea Williamsia ennen conia (löytyy kyllä jo nytkin jotain, mutta kun se lukemattomien pino on niin korkea). Bujoldit olisi kiva lukea uudelleen, saa nähdä ehtiikö. Mary Robinette Kowalin Shades of Milk and Honey ja Kim Harrisonin Madison Avery -sarjan kolmas osa lähtivät myös tilaukseen. Itse olin nähnyt kiinnostavat arviot Caragh O’Brienin Birthmarked -kirjasta – ja huomasin siihen olevan toisen osan tulossa – ja Emily Geen kirjoista, joten nämä päätyivät myös tilaukseen mukaan.

Tein elokuussa kaksi iltaa viikossa Entressen kirjastossa ja kävin lävitse heidän fantasiahyllyään ja täydentelin hieman puutteellisia sarjoja – Kate Constablen Chanters of Tremarisin toinen osa ja Ed Greenwoodin Falconfarin toinen osa, joten jos on kiinnostanut nämä lukea, mutta toisen osan puuttuminen on ollut ongelma, ei enää kauaa. Shannon Halen uusin ja Fiona McIntoshin Percheron-sarjan päätösosa lähtivät myös tilaukseen, kun huomasin ettei niitä Entressestä löytynyt. Goddess taisi jo olla, mutta vain yhtenä kappaleena Vantaalla.

Sini Neuvonen

Ibbotson, Cooper, Le Guin, Tolkien, satukokoelmat – suosikkikirjani olivat fantasiaa jo ennen kuin genreistä mitään tiesin. Aineistovalintaa tekevänä koetan pysyä mukana sekä fantasian että scifin uutuuksissa. Hyviä kirjoja on enemmän kuin aikaa lukea.

2 kommenttia

  1. Teo B. 14.9.2011 klo 16:15

    Tein jonkun aikaa sitten toivomus Jim Butcherin The Dresden Files-sarjasta josta on pari osaa Helmetissä, mutta esimerkiksi ensimmäinen osa puuttu. Onko sinulla jotain tietoa tästä? (En ole luennut näitä itse mutta olen kuulut että ne ovat hyviä).

    Teo

  2. Meerit 15.9.2011 klo 12:04

    Hyvä kun kysyit niiden perään, olin kesälomalla kun toivoit niitä joten se toivomus oli vielä sähköpostini syövereissä odottamassa käsittelyä, nyt hyppäytin sen tämän päivn töihini.

Kirjoita kommentti