Muutamia uusia englanninkielisiä nuortenkirjoja

artikkelikuva

Kim Harrison’in Something deadly this way comes on kolmas osa Madison Avery -sarjassa, muuten kirjan vauhdikas tyyli olisi houkutellut minua lukemaan. No ehkä tilaan ekan osan joku päivä.

Mia James’in Ravenwood mysteries -sarja vaikuttaa brittiläiseltä vastineelta amerikkalaiselle Twilight-sarjalle. Ensimmäinen osa on By midnight ja toinen Darkness falls.

Sarah Diemer’in The dark wife vaikutti sen verran kiehtovalta kirjalta että luin sen ja englanninkielinen arvioni siitä löytyy täältä. Kirja on nuorille suunnattu lesbolainen rakkausromaani joka on myös feministinen mukaelma Persofone-myytista.

Asiasanat:

Meerit Heiskanen

Lapsuus Diana Wynne Jones, nuoruus Ursula Le Guin, aikuisuus Ann Leckie, vanhuus vielä kysymysmerkki. Tällä hetkellä vaikutan Tapiolan kirjaston aikuistenosastolla ja Kibecon coniteassa.

2 kommenttia

  1. Merel 20.12.2011 klo 15:24

    Jee! Pitää lainata tuo Dark wife. 🙂

    Kuulin myös, että The Hunger Gamesin kirjoittaja Suzanne Collins on kirjoittanut fantasiasarjaa, joka on kuulemani mukaan hyvä: http://en.wikipedia.org/wiki/The_Underland_Chronicles

  2. Heidi 27.12.2011 klo 10:31

    Tuo sarja ei kauheasti näytä maksavan josko saatas sellanen tilattua…ehkä ainakin ensi vuoden puolella 🙂 Mun seulan läpi pääsee melkeen kaikki ”unisex” kirjat 😀 Ja Collins kirjottaa hyvin kyllä :]

Kirjoita kommentti