Jessica Townsend: Nevermoor: Morriganin koetukset, suomentanut Jaana Kapari-Jatta, Otava 2018

Morrigan Korpin väitetään olevan kirottu lapsi, jonka on määrä kuolla yhdentenätoista syntymäpäivänään. Jokainen lapsi, joka on syntynyt ehtoona, ajan viimeisenä päivänä, kantaa kirousta mukanaan ja heitä syytetään kaikista onnettomuuksista ja tapahtuvasta pahasta.

Morriganin odottaessa kohtaloaan saapuu mies nimeltä Jupiter Pohjoinen ja yhdessä he pakenevat jättimäisellä mekaanisella hämähäkillä Nevermooriin. Jupiter on valinnut Morriganin Meineikkaan seuran kokelaaksi, mutta jokaisen pitää selvitä koetuksista sekä osoittaa erityiskykynsä päästäkseen sisään. Morrigan ei kuitenkaan tiedä omaansa ja Jupiter pitää salaisuuden loppuun asti – myös meiltä lukijoilta.

Kirja oli helppo luettava ja varmasti hyvä sarja sitten, kun Potterit on luettu (onhan suomentajakin sama). Jupiterilla on myös hieman samantapainen taipumus olla vaiti, katoilla ja pitää salaisuuksia kuin Dumbledorella.

Tykkäsin Morriganista hahmona sekä monista muistakin. Kukaan ei tunnu väkisin väännetyltä tai ettei hänellä olisi paikkaa tarinassa.

Kirja vei mennessään muttei koukuttanut ihan täysin. Palaan kuitenkin ehkä joskus kakkososan pariin, varsinkin jos kaipaan helppoa ja menevää luettavaa!

 

 

Heidi Risu

Olen kasvanut Harry Potterin kanssa samaa matkaa ja odottanut omaa kirjettäni Tylypahkasta...turhaan...jästi mikä jästi. Luen enimmäkseen nuorten fantasia- ja dystopiakirjallisuutta. "What if love were a disease"

Kirjoita kommentti