Pääsin vihdoin tähän jengiin joka on kattonut mainetta ja kunniaa saaneen Pan’s labyrinth. Heti voin todeta, että vaikka suuri sivistysaukko on täytetty niin toivon etten ehkä olisikaan nähnyt 😀 Olen ehkä yliherkkä kaikelle ”viattomalle” väkivallalle ja ällöille monstereille. Ymmärrän miksi leffa on kehuttu ja palkintoja voittanut koska oli mielestäni hyvin tehty ja näytelty. Ongelmani on sulattaa leffan loppua ja joitakin tapahtumia keskellä sitä.panslaby
En ole mikään leffa-arvostelija, mutta alla oma näkemykseni elokuvasta. Sisältää spoilereita kun en osaa olla ympäripyöreä 🙂

SPOILERS!

Alkuun oli vaikea tottua espanjankieleen elokuvassa, en muista koskaan katsoneeni yhtään sellaista. Kaverini oli jo varoitellut, että elokuva on synkkä, sota-aikaan sijoittuva eikä ollenkaan niin fantasiamaailmainen kuin kuvat ja traileri antaa ymmärtää. En ole elänyt sota-aikana, mutta kuvittelisin että oli aika realistinen kuvaus näiden ihmisten välisistä suhteista ja käyttäytymisestä siihen aikaan.
Tykkäsin faunista joka ei ollut tällä kertaa karvasäärinen pukki, silmät olivat kyllä hieman pelottavat…ja keijut…tietenkin keijut on aina ihania.
Sairaan äidin vuoteen alle laitettu alruuna sai mut odottamaan vaan korvia vihlovaa kirkunaa Harry Potterin tyyliin, mutta ei sekään tuonut piristettä elokuvaan…ruoki verellä, antaa osviittaa.
…”traumoja” aiheutti muutamakin kohtaus, kuten se Pale man jo itsessään (hyi, yök, ällö!) + kohtaus kun syödään vaan keijujen päät irti! Miten kukaan voi kuvata sellaista vierestä?! (…anteeksi…siis erikoistehostaa) Kuvotusta aiheutti myös kun Mercedes laittoi puukon kapteenin suuhun…odotin vaan koko ajan koska se poski repeää *puistatus*

Loppu ei myöskään ollut mieleeni. Jaksoin jotenkin toivoa, että Ofelia pääsisi kapinallisten mukana johonkin turvaan pikkuveljensä kanssa.
…no pääsi ainakin valtakuntaan ja oli onnellinen.

Mitä tunteita ko. elokuva on sinussa herättänyt?

Asiasanat: ,

Heidi Risu

Olen kasvanut Harry Potterin kanssa samaa matkaa ja odottanut omaa kirjettäni Tylypahkasta...turhaan...jästi mikä jästi. Luen enimmäkseen nuorten fantasia- ja dystopiakirjallisuutta. "What if love were a disease"

Kirjoita kommentti