Kirjoittanut Päivi Ranta, Helsingin kaupunginkirjasto.

Richelle Mead: Shadow Heir

Shadow Heir jatkaa Eugenie Markhamin tarinaa. Shamaani ja Thorn Landin kuningatar Eugenie on ikivanhan ennustuksen vainoama. Ennustuksen mukaan hänen isänsä Storm Kingin ensimmäinen miespuolinen lapsenlapsi tulee valloittamaan ihmismaailman. Nyt hän odottaa kaksosia, joista toinen on tyttö ja toinen on pelätty poika.

Eugenie on yhä raskaana huolimatta jatkuvista salamurha-yrityksistä, mutta epätoivon partaalla pohtiessaan lastensa tulevaisuutta. Suojellakseen kaksosiaan hän matkustaa takaisin ihmisten maailmaan ja päättää piiloutua pieneen kaupunkiin ottoisänsä ystävän luokse.   Shadow Heir (Dark Swan, #4)

Pakopaikassaan hän on täysin tietämätön yhä pahenevasta katastrofista, joka valloittaa koko haltijamaan ohella hänen kaksi valtakuntaansa. Palatessaan kotiin hän joutuu vastakkain Yew Landin hallitsijan kuningatar Varian kanssa, joka lienee vastuussa yhä pahenevasta talvesta.

Kirja oli mukaansatempaava enkä malttanut laskea sitä käsistäni. Loppu kuitenkin yllätti minut eikä suinkaan positiivisesti.  Tuntui, että kirjailijalle oli tullut kiire lopettaa sarja edes jotakuinkin järkevästi ja hienot juonenkäänteet ja kasattu lataus lässähtivät kuin pannukakku. Lopuksi jäi vain pettymyksen tunne ja hämmentynyt ilme.  Sarjojen lopetukset näyttävät olevan kirjailijan suurin tämänhetkinen heikkous.

Kirja Helmetissä. 

 

Vieraileva kirjoittaja

Kirjavassa satamassa saa äänensä kuuluviin myös moni kirjoittaja, joka ei avusta blogia säännöllisesti. Vierailijat voivat olla Espoon kirjaston työntekijöitä, kirjailijoita tai muita kirjoittajia, joilla on sanottavaa kirjoista ja kirjastoista.

Kirjoita kommentti