Valitsin Hugo voittaja kirjakseni Piers Anthonyn Auringon lapsi.
Ihan ekaksi pitää todeta, että kirjaa lukiessani useammankin kerran pulpahti päähän ajatus, ”nyt taas muistan miksi luen lasten fantasiaa”.

Pidän kyllä esimerkiksi useista toimintaleffoista ja -kirjoista, mutta silkka väkivalta, orjuuttaminen ja raiskaukset ei ihan saa oloani tuntemaan mukavaksi…

Kirja kertoo Aton nimisestä miehestä, joka on joutunut Chthon vankilaplaneetalle rakastuessaan väärään olentoon. Chthon on vankila kaikkein kamalimmille ja pelottavimmille rikollisille, joka saa miettimään kirjailijan suhdetta rakkauteen. Olento johon Aton rakastuu on minionetti, täydellinen ja lumoava vähän niinkuin nymfit, katsot niin lumoudut.

Kirjassa oli paljon naisia, joiden kohteleminen sai miettimään että minkälainen suhde kirjailijalla on naisiin…tai ennenkaikkea äitiinsä. Hieman kieroutunut ehkä… Osa naisista eli jotta he voisivat tulla pahoinpidellyiksi, ja osa oli ilmiselviä ”leluja” miehille. Pari naista kuvattiin vahvatahtoisiksi ja heitä kohtaan oli kunnioitusta. Myöskin välillä tuntui että ainakin päähenkilö pelkäsi naisia, koska piti heitä jollain tapaa voimakkaampina kuin miehiä ja siksi alisti heitä.

Kirjassa oli paljon kaikkea, ehkä liian paljon. Aikajanakin hyppi menneisyyden ja nykyhetken välillä. Asia olisi ihan ok, mutta välillä unohti mitä nykyisyydessä tapahtuikaan ja mitä menneisyydessä oli tapahtunut, että tämä asia oli nyt näin. Liian paljon jäi minulta kesken ja tuntui että kirjailija oli itsekin unohtanut jotkin asiat kertoa laajemmin (tai sitten päättänyt ettei se ollutkaan oleellista).

Pongasin yhden hyvä keksinnön joka olisi aivan mahtava saada kirjastoihin! Tässä kirjassa oli kirjastossa sellaiset hälytykset, että kun kirja laitettiin takaisin väärään paikkaan, alkoi hälytyskellot soimaan ja ”tarkastaja” tuli tuimana hyllyvälistä 😀

Kaiken kaikkiaan en pitänyt kirjasta oikeastaan yhtään. Lähinnä väkivaltaisuuden ja naisten leluttamisen takia.

Asiasanat:

Heidi Risu

Olen kasvanut Harry Potterin kanssa samaa matkaa ja odottanut omaa kirjettäni Tylypahkasta...turhaan...jästi mikä jästi. Luen enimmäkseen nuorten fantasia- ja dystopiakirjallisuutta. "What if love were a disease"

Kirjoita kommentti