Everworld putosi mulla kohtaan 9. Aikamatkustus / Vaihtoehtohistoria / Rinnakkaisuniversumi.

Oon lukenu K.A Applegaten Everworld sarjaa pitkin matkaa aina välillä. Aloitin jo nuorena sarjan ja se oli aina sellainen ”täytelukeminen”. Jollei ollut mitään ns. kunnon luettavaa niin tartuin näihin kirjoihin pitkin hampain ja luin ne. Kirjoja on yhteensä ilmestynyt 12 ja kaikki on suomennettu.

Everworld kertoo rinnakkaisuniversumista johon jumalat muuttivat ja veivät mukanaan satuolennot sekä muutamia ihmisiä palvelemaan heitä. Everworldin ja normaalin maan välillä oli aikoinaan portti auki koko ajan, mutta se sulkeutui. Everworldiin on pesiytynyt myös Ka Anor niminen heppu joka popsii jumalia ruoakseen. Loki haluaa avata portin taas maailmojen välille, jotta jumalat voisivat muuttaa takaisin maapallolle ja Ka Anor saisi jäädä yksinään hallitsemaan Everworldia.
Senna on yksi maapallolla asuva tyttö, joka on noita ja hänen avullaan portti maailmojen välillä saataisiin auki. Loki onnistuukin nappaamaan Sennan, mutta perässä viilettää portin läpi 4 muutakin nuorta. Christopher, April, Jalil ja David. Senna ja April ovat siskopuolia ja Senna on seukannut sekä Davidin että Christopherin kanssa. Hänellä on myös kyky hallita miehiä koskettamalla heitä.
Aina kun nuoret nukahtavat Everworldissa, he ovat taas henkisesti oikeassa maailmassa. ”Ruumiit” kuitenkin tekevät jokapäiväisiä askareita ja käyttäytyvät normaalisti. Kun nuoret ”palaavat ruumiiseensa” he eivät oikeasti kuitenkaan muista mitään. Everworldissa hereillä ollessaan heillä ei ole mitään hajua mitä oikeassa maailmassa tapahtuu.

Kirjat olivat tosiaan minulle täytelukemista, mutta aina kun sain tartuttua kirjaan, en enää halunnutkaan laskea sitä. Olen myös sortunut seilaamaan antikvariaateissa ja metsästämään itselleni näitä. Kirjoissa on paljon outouksia ja ällötyksiä, koukuttavaa jossain määrin 🙂 Kirjasarja on mielestäni ihan hyvä ja sopii täytelukemiseksi erittäin hyvin ohuiden kirjojen ansiosta. Kirjoissa tapahtuu melko paljon ja tuttuja jumalia ja satuhahmoja ja velhoja tulee vastaan tasaiseen tahtiin.

Heidi Risu

Olen kasvanut Harry Potterin kanssa samaa matkaa ja odottanut omaa kirjettäni Tylypahkasta...turhaan...jästi mikä jästi. Luen enimmäkseen nuorten fantasia- ja dystopiakirjallisuutta. "What if love were a disease"

Kirjoita kommentti