Espoon kaupunginkirjastolla on menossa kirjojen ja kirjoittamisen kaksivuotinen rupeama. Ensimmäinen kausi keväällä 2017 keskittyi paljolti fantasiakirjoituskilpailuumme. Voittajateksti on julkaistu e-lehdessämme numero 3/17.

Jatkamme kirjan ylistystä exlibris- ja kirjansidontateemalla eri kirjastoissa. Olemme järjestäneet exlibris-työpajoja, joista viimeinen on keskiviikkona 15.11. Käynnissä on kilpailu, jossa tuotetaan exlibris Espoon kaupungin ensimmäiselle apurahakirjailijalle Ilkka Auerille. Exlibris-kautemme huipentuukin tammikuussa 2018 juhlaan, jossa Ilkka Auer valitsee exlibriksensä kilpailutöistä, ja palkitsemme voittajan Yliruusi-säätiön myöntämällä palkinnolla.

Haasteellisimpaan osaan anoimme Koneen säätiöltä avustusta. Jos saamme avustuksen, luomme yhdessä asiakkaiden kanssa toimivan kirjoittamisen ja omakustantamisen konseptin, jossa kirjasto tukee kirjoittamisen kaikkia osa-alueita. Tavoitteena on luoda mahdollisuudet ergodiseen, digitaalisen ilmaisun hyödyntämiseen perustuvaan sisällöntuotantoon mutta tuemme myös perinteisen paperikirjan ja e-kirjan julki saamista.

Betalukijapalvelu on kaikkien käytettävissä, kun tarvitsee kanssakulkijaa tekstin työstämiseen. Betalukija antaa lukijan näkökulman tekstiin. Tapiolan ja Soukan kirjastot tarjoavat kirjoittajapajoja, ja perusteilla on näytekokoelma hyvistä omakustanteista kirjoittajapajojen hyödyksi. Jatkossa voi lahjoittaa oman kirjansa osaksi kokoelmaa.

Oili Sivula
Kirjastopalvelupäällikkö
Tapiolan alue

Lisätietoa projektista, idea ja aikataulut:

Sivistys on lohikäärme

Sanojen aikajana

Marjut Saloniemi

Olen viestintäasiantuntija Espoon kaupunginkirjastosta. Olen opiskellut aikoinaan suomen kieltä ja kotimaista kirjallisuutta. Lukeminen ja kirjoittaminen ovat sydäntäni lähellä.

Kirjoita kommentti