Laaksolahden kirjasto

Kirjaston vuosi oli varsin tapahtumarikas. Laaksolahden kirjaston ystävien tapahtumia järjestettiin enemmän kuin aiemmin Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlan kunniaksi. Kirjasto täyttyi jälleen, kun Keijo Leppänen kertoi tv-uutisten tekemisestä ja kommentoi livenä Seitsemän uutisia. Paikalla oli 65 osallistujaa ja keskustelua käytiin vilkkaasti. Myllylahden Murharouvat Hanne Dahl, Ata Hautamäki, Terhi Nikulainen, Mari Pyy ja Jaana Lehtiö lukivat otteita kirjoistaan, haastattelivat toisiaan ja keskustelivat yleisön kanssa.

 

 

Koululuokat ja päiväkodit kävivät ahkerasti kirjastossa omatoimisesti ja kirjavinkkauksissa. Keväällä kirjastossa järjestettiin Suuri lukuseikkailu-tapahtuma ja ohjelmassa oli lapsille mm. erilaisia työpajoja. Tapahtumaan osallistui n. 100 viereisen koulun eskarilaista ja ekaluokkalaista ja lapset saivat itse osallistua mm. animaatioiden ja nukketeatterin tekemiseen. Isommille koululaisille järjestettiin mm. animaatiotyöpaja sekä Kulps!-kirjailijatapahtuma, joka oli tällä kertaa kirjailija Reeta Aarnion vetämä fantasia-työpaja.

Krista Heikkilä

 

Viherlaakson kirjasto

Viherlaakson kirjaston pitkäaikainen yhteistyö Toimivien Senioreiden ry. kanssa jatkui Matkoja maailmaan –luentosarjalla. Perinteisen alakoulujen ja kirjaston välisen yhteistyön lisäksi aloitettiin yhteistyö Viherlaakson lukion kanssa. Kirjaston työntekijä vietti viikon lukiossa suunnitellen opettajien kanssa tulevaa toimintaa sekä vetäen oppitunteja liittyen tiedonhakuun. Vuosi huipentui itsenäisyyspäivän aaton kakkukahveihin.

Sonja Pesckow

Merja Pihlajamäki

Olen YTM ja ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti. Päätyökseni toimin Espoon kaupunginkirjastossa kirjastopalvelupäällikkönä. Ihmiset ja ihmisten väliset suhteet sekä niiden kehittäminen kiinnostavat minua.

Kirjoita kommentti