Aino Leppänen: Positiivinen yllätys

Docendo, 2019

ISBN: 978-952-291-634-1

https://haku.helmet.fi/iii/encore/record/C__Rb2373424

 

Bestseller hyllystä bongasin vaaleanpunaisen kirjan, jonka kannessa on lappuhaalarit.

Minullakin oli aikoinaan sellaiset vuonna 1985 Mammahaalarit, masu mahtui!

 

Ajattelin lainatessa lukevani tämän hauskan kirjan välipalaksi. Takakannessa sanottiin, että lempeää ironista huumoria, mutta se veikin jalat alta. Tämä on tärkeä kirja.

Pitkästä aikaa kirjoitetaan mukavalla realistisella otteella vahinkoraskaudesta, joka yllättää koululaisen kesken teini-iän.

Ainoa mitä moni teiniäiti voi kritisoida on odottavan nuoren äidin perheen myötäelävä suhtautuminen koko vahinkoraskauteen. Vauvan isä ja hänen käytöksensä on myös mieliin painuva ja toivonkin, että myös nuoret pojat lukisivat tällaisen kirjan. Koskaan ei ole kyseessä vain odottavan äidin perhe ja sukulaiset, myös teini-isän perhettä asia koskettaa.

Olen vahvasti sitä mieltä, että tämä ei ole pelkästään aikuisten kirja. Näen, että tämä on juuri niitä kirjoja, joita tarvitsemme enemmän. Nimittäin kirjoja, jotka ovat samalla nuortenkirjoja ja aikuisten kirjoja, kirjoja, jotka raottavat molemmille sukupolville heidän tapaansa kohdata elämän tuomia suuria ja pieniä asioita. Miksi niin moni kirjasto on sijoittanut tämän kirjan vain aikuisten kokoelmaan?

Kirja on Kirjailija Aino Leppäsen esikoiskirja ja pohjautuu hänen omaan elämäänsä. Saamme elää mukana niin rahahuolet kuin kotoa muuttamisen, synnytyksen ja suuren väsymyksen. Kirjassa on valoisa, suorastaan liikuttava loppu. Äiti!

Nostan ylioppilaslakkiani Vappuna kaikille rohkeille teiniäideille, jotka jaksavat viedä koulutiensä loppuun.

 

Kirjasta muualla:

http://kirjarikaselamani.blogspot.com/2019/03/aino-leppanen-positiivinen-yllatys.html

http://hannankirjokansi.blogspot.com/2019/03/aino-leppanen-positiivinen-yllatys.html

https://yksiviela.blogspot.com/2019/04/positiivinen-yllatys-aino-leppanen.html

 

Raisa-Hannele Alameri-Sajama

Olen pitkänlinjan kirjastolainen, kirjastopedagogi, jonka sydän sykkii lukemisen tukemiselle kaikin positiivisin keinoin. Nautin kirjoittamisesta, lukemisesta ja kirjakeskusteluista . Jag är en finlandssvensk bibliotekspedagog och en bokmal. I'm a library pedagogue and a bookworm.

Kirjoita kommentti