Tietosuojaseloste

Tietosuojaseloste

Keitä olemme

Verkkosivustomme osoite on: https://kirjavasatama.espoonkirjastot.fi.

Rekisterinpitäjä

Rekisterinpitäjä: Espoon kaupunki, Espoon kaupunginkirjasto
Y-tunnus: 0101263-6
Osoite: PL 3611, 02070 Espoon kaupunki  Rekisterin yhteyshenkilö: Ellen Karhulampi ellen.karhulampi@espoo.fi  puh. 0438249265

Sivustolla kerätyt tiedot ja niiden käyttötarkoitus

Espoon kirjastot eivät aktiivisesti ylläpidä sivustokäyttäjistään rekisteriä markkinointi- tai muihin tarpeisiin, mutta verkkosivusto ja siihen liitetyt palvelut keräävät käyttäjistä evästeiden ja lomakkeilla annettujen tietojen myötä informaatiota, jonka käytöstä Espoon kirjastot ovat vastuussa.

Rekisteriin liittyy verkkosivusto ja blogien sosiaalisen median kanavat (Facebook, Instagram, Twitter ja YouTube). Tässä käyttäjällä tarkoitetaan sivustolla käyviä henkilöitä ja sosiaalisen median kanavien seuraajia.

Rekisterin käyttötarkoitus on

  • asiakassuhteen ylläpito, hoitaminen ja parantaminen
  • asiakassuhteeseen ja -palveluun liittyvän viestinnän, markkinoinnin ja toiminnan toteuttaminen, kehittäminen ja seuranta
  • asiakassuhteiden tilastointi ja analysointi
  • viestinnän, markkinoinnin ja palveluiden kohdentaminen
  • markkinatutkimusten ja mielipidekyselyiden toteuttaminen

Rekisteriin kerättävät henkilötiedot saadaan, kun käyttäjä ostaa verkkosivujen kautta jonkin yrityksen tuotteen tai palvelun, liittyy ilmaisiin kilpailuihin tai arvontoihin tai on yhteydessä lomakkeella. Tietoja saadaan myös evästeiden tai muiden vastaavien tekniikoiden avulla.

Sähköpostiosoitteen antava käyttäjä hyväksyy, että Rekisterinpitäjä lähettää sähköpostin välityksellä tiedotus-, mielipide- ja/tai markkinointitutkimusmateriaalia ja/tai muuta näihin rinnastettavaa materiaalia.

Rekisterin tietosisältö

Rekisteriin talletetaan tai voidaan tallettaa seuraavat tiedot:

  • Asiakkaan nimi ja sähköpostiosoite
  • Asiakaspalautteet ja yhteydenotot
  • Sivuston käyttäjän luvat ja suostumukset
  • Käyttäjän käyttötiedot, kuten linkkien klikkaaminen, vieraillut sivut sekä toimintojen ajankohta

Mitä henkilötietoa keräämme sivustollamme ja miksi

Kommentit

Kun sivuston käyttäjät jättävät kommentteja sivustolle, keräämme kommenttilomakkeessa olevat tiedot, sekä käyttäjän IP-osoitteen ja selaimen versiotiedot roskaviestien tunnistamisen helpottamiseksi.

Kun vierailijat jättävät kommentin tälle sivustolle keräämme tiedon, joka on näkyvissä kommentointikentissä, IP-osoitteen sekä selaimen versioon liittyvät tiedot. Sähköpostiosoitteesta luotu anonymisoitu hajautustieto (hash) voidaan lähettää Gravatar-palveluun, jotta tiedetään onko kommentoija palvelun käyttäjä. Gravatar-palvelun tietosuojaseloste löytyy osoitteesta https://automattic.com/privacy/.

Media

Mikäli lataat kuvia tälle sivustolle, sinun tulee välttää sellaisten kuvien lataamista, joissa on tallennettu paikkatieto (EXIF GPS). Sivuston vierailijat voivat ladata ja katsoa paikkatietoa kuvista, joita sivustolla on.

Evästeet ja Google Analytics

Käytämme sivuillamme ns. cookie -toimintoa eli evästeitä. Eväste on pieni, käyttäjän selaimelle talletettava ja siellä säilytettävä merkintä, joka mahdollistaa sen, että käyttäjälle voidaan luoda turvallinen istunto (sessio), jonka ajan järjestelmä tietää kyseessä olevan saman käyttäjän. Evästeet eivät vahingoita käyttäjien tietokoneita tai tiedostoja.

Evästeiden avulla seurataan muun muassa palveluiden kävijämääriä sekä tietoja kävijöiden käyttämistä sivuista, selaimista ja käyttöjärjestelmistä. Myös käyttäjän IP- ja verkko-osoite tallentuu evästeiden avulla. Evästeet tallentavat tietoa myös laitteen käytöstä ja käyttötavoista, esimerkiksi käyttäjätunnuksen, valitun käyttökielen, fonttikoon ja erilaiset näyttöasetukset.

Evästeiden avulla pyrimme tekemään palveluistamme yhä parempia ja kehittämään niitä siten, että ne vastaisivat mahdollisimman hyvin käyttäjien toiveita. Evästeiden avulla on mahdollista luoda yksilöllisiä suosituksia ja tunnistaa kiinnostusalueita. Evästeiden avulla kerättyjä tietoja voidaan myös yhdistää käyttäjältä muussa yhteydessä saatuihin tietoihin paremman käyttökokemuksen mahdollistamiseksi.

Verkkosivustoilla käytetään myös Google Analytics -seurantaohjelmaa. Tähän tarkoitukseen Google Analytics käyttää evästeitä, jolloin verkkosivuston käytöstä evästeillä luotu tieto siirtyy ja tallentuu Googleen. Google Analyticsin käyttöehtojen mukaan Google ei yhdistä rekisteröityjen IP-osoitteita mihinkään muuhun Googlessa säilytettävään tietoon.

Mikäli käyttäjä ei halua sallia evästeitä, se on mahdollista, mutta tällöin palveluiden sujuvaa toimintaa ei voida taata, sillä evästeet ovat tarpeellisia ylläpitämiemme sivujen ja tarjoamiemme palveluiden asianmukaiselle toimimiselle.

Muilta sivustoilta upotettu sisältö

Tämän sivuston artikkelit voivat sisältää upotettua sisältöä (esimerkiksi videoita, kuvia, artikkeleita jne.). Toisilta sivustoilta tuodun upotetun sisällön avaaminen on verrattavissa siihen, että vierailija itse kävisi kolmannen osapuolen sivustolla.

Jos käyttäjä siirtyy linkitetylle verkkosivustolle, hänen tulee tutustua kyseisen verkkosivuston yksityisyydensuojaperiaatteisiin, evästeiden keruutietoihin ja muihin sovellettaviin käyttöehtoihin itse.

Miten säilytämme tietoa

Rekisterinpitäjä noudattaa asiakastietojen säilytyksessä henkilötiedon käsittelyä koskevaa EU:n yleistä tietosuoja-asetusta sekä Suomen tietosuojalakia.

Rekisterinpitäjä on laatinut organisaatiossa GDPR:n 30. artiklan mukaisen sisäisen Selosteen käsittelytoimista.

Mikäli jätät sivustolle kommentin, kommenttia ja sen metatietoa säilytetään toistaiseksi. Tämä tehdään siksi, että voimme tunnistaa ja hyväksyä seuraavat kommentit automaattisesti sen sijaan, että säilyttäisimme ne moderointijonossa.

Tietoja ei luovuteta kolmansille osapuolille markkinointi-, myynti-, mielipide- tai markkinointitutkimustarkoituksiin. Henkilötietoja voidaan kuitenkin luovuttaa Suomen lakien mukaisesti viranomaisille niin pyydettäessä.

Tietoja säilytetään asiakassuhteen jatkumisen ajan tai niin pitkään, kuin laki sitä edellyttää. Tietojen säilytyksessä on huomioitu sitä koskevat lait, asetukset ja direktiivit.

Tiedot voidaan vaatia poistettavaksi, mikäli laki sen sallii ja asiakas niin pyytää.

Rekisteritiedon käsittelyyn käytettävä verkkopalvelu ja muut järjestelmät on suojattu salasanoin. Järjestelmään tallennettuihin rekisterin sisältämiin tietoihin pääsevät ja niitä ovat oikeutettu käyttämään vain ennalta määrätyt yrityksen työntekijät.

Mitä oikeuksia sinulla on omaan tietoosi

Mikäli sinulla on käyttäjätili tälle sivustolle tai olet jättänyt kommentteja, voit pyytää koostetiedostoa omista henkilötiedoistasi, sisältäen kaiken henkilötiedon, jonka olet meille antanut. Voit myös pyytää henkilötietojesi poistoa. Oikeus omien tietojen poistoon ei koske sellaista henkilötietoa, joka meidän on säilytettävä ylläpidollisista, juridisista tai tietoturvaan liittyvistä syistä.

Minne lähetämme tietosi

Vierailijoiden kommentteja saatetaan tarkistaa automatisoidun roskapostiestopalvelun kautta.